Van Gansewinkel start verwerking afval KwikFit Groep

Recycling afvalstromen 218 vestigingen in Nederland en België

05 FEBRUARI 2015, HARDERWIJK
Samenvatting
Van Gansewinkel start per direct met de afvalinzameling en -verwerking voor de ruim 200 vestigingen van de KwikFit Groep in de Benelux. Van de ruim 1.900 ton die bij KwikFit wordt ingezameld wordt ruim 1.500 ton gerecycled en krijgt zo geheel of gedeeltelijk een tweede leven. Met de samenwerking ondersteunt Van Gansewinkel actief de duurzaamheidsdoelstellingen van de autoserviceketen in het realiseren van een duurzame afvalscheiding.

KwikFit is in Europa de grootste autoserviceketen met in de Benelux ruim 200 servicepunten. Van Gansewinkel neemt voor de vestigingen van de KwikFit Groep in Nederland en België de inzameling en verwerking van diverse afvalstromen voor haar rekening. De vestigingen zijn onder andere distributiecentra, werkplaatsen en kantooromgevingen, wat ook de weerslag kent in het type te verwerken afval. “KwikFit is een opdrachtgever die op zoek is naar een afvalverwerker die in staat is het afval van alle vestigingen zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen en een tweede leven te geven”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Marketing & Sales bij Van Gansewinkel. “Zo zamelen we voor de autoserviceketen op de kantooromgevingen en distributiecentra al het papier en karton in. De afvalstromen op de werkplaatsen zijn een stuk omvangrijker. Daar zamelen we onder andere loodaccu’s, schroot, wiellood, afgewerkte olie, koelvloeistof, remolie, oliehoudend afval en bedrijfs-KGA (klein gevaarlijk afval) in.” In totaal gaat de afvalverwerker ruim 1.900 ton afval inzamelen, waarvan bijna 80% na bewerking een tweede leven als grondstof krijgt.

Duurzaamheidsdoelstellingen

De inzameling van de verschillende afvalstromen vindt door Van Gansewinkel plaats met als doel het aantal logistieke bewegingen in het proces te minimaliseren. “Hiermee optimaliseren we het inzamelingsproces en wordt de CO2-uitstoot beperkt”, voegt Leeuwerik toe. “Daarbij ondersteunen we ook de duurzaamheidsdoelstelling die KwikFit die in haar beleid nastreeft om de afvalstromen zo veel mogelijk een tweede leven te geven.”

Scheiding aan de bron

Daarbij gaat Van Gansewinkel met KwikFit samenwerken om het afval zo veel mogelijk bij de bron te scheiden om de hoeveelheid te hergebruiken materialen te maximaliseren. Hiervoor plaatst Van Gansewinkel een grote diversiteit aan inzamelmiddelen die in de toekomst waar mogelijk verder wordt uitgebreid. “Dit is opnieuw een grote stap in de “groene” richting,” aldus Paul van der Leer, Supply Chain Director bij KwikFit. “Ik ben ontzettend blij dat we, na vorig jaar al belangrijke vooruitgang te hebben geboekt op gebied van afvalreductie en CO2-besparing, nu opnieuw sprongen maken in verbetering van ons afvalbeheer en inperking van onze CO2-voetafdruk. Dankzij onze samenwerking met Van Gansewinkel kan bijna 80% van ons afval worden “gereïncarneerd” tot grondstof. Dit sluit perfect aan bij onze visie op duurzaam repareren en onze missie om te opereren als innovatieve organisatie.”

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten