TÜV-certificaat voor Kwik-Fit filialen

Samenwerking met TÜV Nederland om kwaliteitseisen Kwik-Fit te waarborgen

28 NOVEMBER 2013, BREDA
Samenvatting
Kwik-Fit heeft de TÜV-certificering ontvangen waarmee het autoservicebedrijf per filiaal zichtbaar maakt dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen en wet- en regelgeving. Peter Wierikx, Sales Director Kwik-Fit Nederland, en filiaalmanager Harry Rommers ontvingen vandaag het eerste certificaat voor het Kwik-Fit filiaal in Breda aan de Ettensebaan 23 uit handen van Edwin Franken, Business Unit Manager Certification TÜV Nederland. Kwik-Fit is recent een samenwerking aangegaan voor vier jaar met TÜV Nederland, een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het beoordelen van bedrijfsprocessen, arbeidsmiddelen en producten.

Erkenning door TÜV Nederland
TÜV Nederland gaat jaarlijks alle Kwik-Fit filialen in Nederland beoordelen.Bij de jaarlijkse onafhankelijke beoordeling kijkt TÜV Nederland naar de APK-keuringen, onderhoudsbeurten, wielenprocedure en duurzaam repareren. Deze dienen te voldoen aan strenge criteria en wet- en regelgeving. Naast de activiteiten van Kwik-Fit kijkt TÜV Nederland ook naar de klanttevredenheid en de kwaliteitsbeleving van de medewerkers van Kwik-Fit. Een vestiging die voldoet aan het certificatiesysteem, is te herkennen aan het certificaat bij de ingang en vermelding van het keurmerk in de communicatie. Door alle werkprocessen en de veiligheid in de werkplaats ook door een onafhankelijke externe partij te laten beoordelen, wil Kwik-Fit de kwaliteit van haar diensten waarborgen en waar mogelijk verder verbeteren.

Onafhankelijke beoordeling
Edwin Franken, Business Unit Manager Certification van TÜV Nederland: “TÜV Nederlandis een certificatie- en keuringsinstelling met als kernactiviteit onafhankelijke beoordeling van bedrijven, processen, arbeidsmiddelen en producten. Wij zijn trots dat we deze onafhankelijke beoordeling nu ook kunnen uitvoeren voor Kwik-Fit en zo kunnen bijdragen aan het streven van Kwik-Fit naar 100% klanttevredenheid.”

Iedere klantervaring moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen van Kwik-Fit
“Kwik-Fit is de afgelopen jaren getransformeerd van een fast-fitter tot marktleider op het gebied van compleet auto-onderhoud. We hebben fors geïnvesteerd in alle Kwik-Fit filialen en in de opleiding van onze mensen”, aldus Peter Wierikx, Sales Director Kwik-Fit Nederland. “We willen nu zorgen dat iedere klantervaring voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die Kwik-Fit nastreeft. Wij zijn enorm enthousiast over de samenwerking met TÜV Nederland omdat we op deze manier de kwaliteit kunnen waarborgen en via certificering kunnen uitdragen aan onze klanten.”

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten