Kwik-Fit 6e plaats in de WUA! Top 100 websites 2013

Website Kwik-Fit scoort net als winnaar bol.com 7,6

03 SEPTEMBER 2013, HARDERWIJK
Samenvatting
Kwik-Fit staat op de zesde plaats in de Top 100 beste websites van Nederland met een gemiddelde score van 7,6, zo blijkt uit onderzoek van WUA!, marktleider op het gebied van online concurrentieanalyse. Bol.com werd met hetzelfde afgeronde gemiddelde eindcijfer winnaar, met slechts een paar honderdsten verschil.

Eerder dit jaar maakte WUA! bekend dat Kwik-Fit als grote winnaar uit de bus komt wanneer consumenten zich online oriënteren op winter- en zomerbanden. De resultaten van dit onderzoek werden bij het samenstellen van deze jaarlijkse top 100 vergeleken met andere branches.

De respondenten van het WUA! onderzoek wordt gevraagd zich te oriënteren op een product of dienst. Ze kunnen zelf bepalen hoe ze op zoek gaan. De gevonden webshops worden beoordeeld op tien onderdelen en na vijf beoordeelde websites moeten de respondenten een favoriete aanbieder uitkiezen. Kwik-Fit scoort zeer hoog op het onderdeel ‘doorgaan’, wanneer de website van Kwik-Fit wordt gevonden, besluit 90,3% door te zoeken op de website. Ruim 29% van de bezoekers kiest uiteindelijk ook voor Kwik-Fit.

Citaten
"Ik ben ontzettend trots dat onze website als beste beoordeeld wordt binnen de automotive industrie. Kwik-Fit merkte vijf jaar geleden dat er steeds meer mensen online autobanden willen kopen. Wij hebben onszelf toen als doel gesteld om de bol.com van de banden te worden. Dat we dan nu vijf jaar verder net als bol.com gemiddeld een 7,6 scoren, is voor ons heel mooi compliment en laat zien dat we heel goed op weg zijn om een zo gebruiksvriendelijke en transparant mogelijke website te maken voor onze klanten." Arjan van der Meer, Marketing Director van Kwik-Fit
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten