Kwik-Fit opent in Haarlem het eerste Premier filiaal

Premier concept de nieuwe standaard voor Kwik-Fit filialen

27 NOVEMBER 2012, HARDERWIJK
Samenvatting
Kwik-Fit opent in Haarlem het meest moderne filiaal van Nederland. Het Premier filiaal is een volledig nieuw concept waarbij het gemak van de klant en transparantie centraal staan. Naast de meest moderne apparatuur voor het uitlezen van alle merken auto’s, kunnen klanten tijdens het wachten gebruikmaken van gratis Wi-Fi op een werkplek of in de lounge. Het nieuwe vlaggenschip van Kwik-Fit zet de norm voor alle nieuwe filialen van de markleider in auto-onderhoud.

Gemak en transparantie
De traditionele balie is bij het Haarlemse filiaal vervangen door een zitje waar overlegd kan worden en klanten een toelichting krijgen op de (verrichte) onderhoudswerkzaamheden. Tijdens het wachten kunnen zij gebruikmaken van werkplekken met gratis Wi-Fi of een kopje koffie of thee drinken in de lounge. Vanuit deze ruimte hebben klanten vrij zicht op de werkvloer, waar zij ook zelf mogen komen om te kijken wat de monteur met hun auto doet.

Compleet auto-onderhoud
Het nieuwe onderkomen van Kwik-Fit in Haarlem is ingericht volgens de nieuwste standaarden op het gebied van kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit. Kwik-Fit voorziet hiermee in de behoeften voor compleet auto-onderhoud van zowel consumenten als zakelijke klanten. Bij een state-of-the-art werkplaats hoort de modernste apparatuur voor auto-onderhoud, zoals de nieuwste Bosch diagnoseapparatuur om auto’s uit te lezen. Bovendien is Kwik-Fit Haarlem het eerste filiaal met een gespecialiseerde glasshop in shop. 

“Ik ben ontzettend trots op dit nieuwe filiaal. De gastvrijheid en openheid van dit filiaal onderstreept de visie van Kwik-Fit dat wij onze klanten zien als een gast in onze garage,” aldus managing director Martin Post van Kwik-Fit Nederland. “Gemak en transparantie staan volledig centraal in dit nieuwe Premier concept, waarvan we er nog meer gaan openen in Nederland.”

Maatschappelijk verantwoord
Het nieuwe filiaal heeft alleen maar stempelbruggen, waardoor de monteurs eenvoudig bij de auto kunnen. De banden demonteer machine is makkelijk te hanteren, en dat is beter voor de rug van de monteur. De bandenhoek heeft rubberen tegels. De werknemers krijgen zo minder snel koude voeten en ook als een velg omvalt, gaat deze niet stuk. Het Premier filiaal is milieuvriendelijk met een vloeistofdichte vloer met coating zodat werknemers niet uit kunnen glijden. In een apart milieu hok wordt het afval gescheiden en apart opgehaald wordt. De werkplaats heeft een lichtkoepel en bewegingssensoren en het licht gaat geleidelijk aan wanneer het buiten donker wordt.

Kwik-Fit gaat de komende jaren tientallen filialen inrichten volgens het Premier concept. De eerst volgende is het nieuwe filiaal van Kwik-Fit in Breda, begin januari 2013. 

Documenten
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten