440.000 automobilisten rijden in de zomer door op winterbanden

Meeste Nederlandse wagens zowel in winter als zomer op Michelin

16 OKTOBER 2012, HARDERWIJK
Samenvatting
Van het Nederlandse wagenpark rijdt 5,6% in de zomer op winterbanden, zo blijkt uit onderzoek van Kwik-Fit onder bijna 1650 auto’s. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat er in Nederland rond de 7.8 miljoen auto’s zijn, omgerekend zijn dat dus ongeveer 440.000 automobilisten die in de zomer op winterbanden rijden. De meeste auto’s in Nederland rijden zowel in de winter als in de zomer op Michelin banden, daarna zijn Continental en Bridgestone de meest populaire merken.

In de winter rijdt ongeveer 32% van de Nederlanders op winterbanden. Dit betekent dat ruim 17% van de winterbandenbezitters afgelopen zomer is doorgereden zonder de bandenwissel naar zomerbanden. Dit kan komen omdat deze automobilisten vergeten te wisselen naar zomerbanden of er bewust voor kiezen om door te rijden. Dit heeft wel consequenties want het brandstofverbruik (CO2-uitstoot) van winterbanden in de zomer ligt hoger, de banden slijten sneller en hebben bij hogere temperaturen vaak een langere remweg.  

Het onderzoek is uitgevoerd in augustus 2012 onder bijna 1650 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Kwik-Fit heeft in samenwerking met JES Marketing Onderzoek een steekproef samengesteld om een betrouwbaar beeld in zowel de winter als de zomer van het Nederlandse wagenpark te krijgen.

Via www.kwik-fit.nl/autobanden/bandenmonitor kan het volledige onderzoeksrapport van de Kwik-Fit bandenmonitor zomer 2012 gedownload worden.

Citaten
"Het niet wisselen naar zomerbanden wordt vaak ingegeven door de economische druk op de huishoudportemonnee of omdat automobilisten denken dat de winterbanden sowieso voor meer grip zorgen. Beide beweegredenen komen voort uit onwetendheid, het doorrijden op winterbanden in de zomer is niet alleen onveilig door een vaak langere remweg, maar ook kostbaar omdat de banden sneller slijten en dus eerder vervangen moeten worden." Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit
Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten