Is uw auto zomerklaar?

16 JUNI 2011, HARDERWIJK
Samenvatting
Bijna de helft van de Nederlandse autobezitters gaat met de auto op zomervakantie. Zo’n 60% van de vakantiegangers checkt slechts de ruitenwisservloeistof van zijn auto voordat hij op vakantie gaat. Autoserviceketen Kwik-Fit adviseert een vakantiecheck bij de garage te doen om ergernis tijdens de vakantie te voorkomen.

De vijf tips van Gijs van Hellemondt, technisch expert van Kwik-Fit

Gijs van Hellemondt, technisch trainer van Kwik-Fit, weet als geen ander wat de meest voorkomende problemen met de auto zijn. Hij adviseert iedereen die met de auto op vakantie gaat, de auto in ieder geval op de volgende punten te laten checken:

1.    Banden

Zorg voor een juiste bandenspanning, ook van het reservewiel! Als je met een zwaar beladen auto op vakantie vertrekt, is een juiste bandenspanning extra belangrijk. Daarnaast is het beter voor de banden en je bespaart ook brandstof. Ook de profieldiepte van de band moet worden gecontroleerd. Daarnaast moet het reservewiel of een reparatieset worden gecheckt. Gijs van Hellemondt: “Men vergeet nogal eens dat er lijm in de reparatieset zit waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Als daarmee een lekke band wordt geplakt, is deze lijm niet meer werkzaam.”

2.    Accu

Door het warme weer kan een accu snel achteruitgaan. Gijs van Hellemondt: “Wij checken de gezondheidstoestand van de accu en kunnen zien of de accu van binnen in goede staat is. Door hoge temperaturen kan de accu er namelijk in één keer mee ophouden. Dat wil je niet meemaken als je in Parijs op de périphérique staat. Bovendien betaal je dan twee keer zoveel voor een nieuwe accu.”

3.    Vloeistoffen

Uiteraard dienen motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof te worden gecheckt en aangevuld voordat je op vakantie gaat. Gijs van Hellemondt: “Vergeet ook niet om de airco te laten checken zodat de airco de juiste hoeveelheid koudemiddel bevat. Anders wordt het alsnog warm in de auto.”

4.    Remmen

De conditie van de remmen moet zeker worden gecheckt. Gijs van Hellemondt: “Probeer je eens voor te stellen wat al die hellingen in het buitenland voor je remmen betekent? Er wordt veel gevraagd van je remmen dus is het belangrijk dat ze in goede staat zijn.”

5.    Aandrijving

Een defecte multiriem, voorheen bekend als V-snaar, komt vaak voor tijdens vakantie. Gijs van Hellemondt: “Ook de conditie van de multiriem is van te voren goed te checken. De multiriem is bepalend voor een goede aandrijving van de motor.”

Een vakantiecheck bij Kwik-Fit kost 15 euro. Je kunt bij een van de 180 filialen binnenlopen en je auto is klaar terwijl je wacht.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten