Kwik-Fit creëert transparantie in autoruitservice

Introductie Audatex systeem voor autoruitcalculatie

23 MEI 2011, HARDERWIJK
Samenvatting
Met de introductie van het objectieve Audatex systeem voor autoruitcalculatie geeft Kwik-Fit openheid over de opbouw van de prijs en montage van een autoruit. Naar verwachting zal deze toenemende transparantie leiden tot lagere ruitprijzen. Daarnaast staat Kwik-Fit garant voor de kwaliteit aangezien de Audatex Ruitcalculatie exact aangeeft welke ruit moet worden gemonteerd.
Prijsverschil in autoruiten
Een autoruitprijs verschilt bij iedere aanbieder waarbij de verschillen tot honderden euro’s kunnen oplopen. Tros Radar wijdde eind 2010 nog een uitzending aan de ondoorzichtige markt in autoruitservice. Het is voor klanten vaak onduidelijk wat de ruitprijs is, wat de montage kost en waarvoor toeslagen worden berekend. Hierdoor kan de klant moeilijk prijzen vergelijken. Kwik-Fit Glas brengt hier verandering in en zet een transparante autoruitservice in de markt. De markt van autoglas voor personen- en bestelauto’s bedraagt zo’n € 220 miljoen.

Kwik-Fit Glas launching partner van Audatex
Het Audatex systeem is een wereldwijd bekende dienst van ABZ, onderdeel van Solera Inc, en biedt de verzekeringssector en schadesector calculatiemethodes voor het vaststellen van schadebedragen bij autoschade. Audatex gebruikt hiervoor objectieve gegevens. Kwik-Fit Glas is de eerste glasketen die gebruikmaakt van Audatex, met de ABZ dienst ‘Audatex Ruitcalculatie’. Peter van den Heuvel, CEO van ABZ, hierover: “Wij zijn verheugd dat we als onafhankelijke partij, en met Kwit-Fit als launching partner, nu ook onze expertise en ervaring kunnen inzetten voor de glasmarkt. Audatex Ruitcalculatie draagt bij aan schadelastbeheersing, transparantie en efficiency in bedrijfsprocessen.” Algemeen directeur van Kwik-Fit, Martin Post: “Er zijn zo’n 8000 verschillende autoruiten. Met Audatex weten wij op basis van slechts het kenteken welke autoruit moet worden geplaatst. Klanten zijn er bij Kwik-Fit dus zeker van dat de juiste ruit wordt geplaatst.” Kwik-Fit denkt verzekeraars en leasemaatschappijen enthousiast te krijgen voor de Audatex Ruitcalculatie omdat deze tot een grotere transparantie zal leiden. De eerste reacties zijn positief volgens Martin Post: “Het zit in onze genen om marktverandering te creëren en autoservice transparanter te maken. Eerder deden we dit voor banden, apk en onderhoud. Autoruiten zijn nu aan de beurt.” Kwik-Fit Glas verwacht de komende jaren met meer dan 20% per jaar te groeien.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten