KwikFit ondertekent zelfverklaring ISO 26000

250776 werken%20en%20leren sherpa4 9a683f large 1497348681

KwikFit heeft de zelfverklaring ISO 26000 ondertekend. Hiermee onderstreept het bedrijf haar ambities voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als onderdeel van het Japanse ITOCHU Corporation heeft KwikFit bewust gekozen voor ISO 26000 omdat dit een wereldwijde richtlijn is voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Deze verantwoordelijkheid wordt uiteengezet in zeven kernthema’s: mensenrechten, milieu, arbeidspraktijk, bestuur van de organisatie, eerlijk zaken doen, betrokkenheid bij de ontwikkeling van de gemeenschap en consumentenaangelegenheden.

“Wij hebben voor ISO 26000 gekozen vanwege het internationale karakter en omdat deze aanpak zich richt op het hele bedrijf,” licht Martin Post, Algemeen Directeur van KwikFit Nederland toe. “Met de richtlijnen en de structuur van ISO 26000 gaan we in gesprek met de verschillende stakeholders van ons bedrijf en op basis daarvan bepalen we onze ambities en prioriteiten van het MVO beleid.”

KwikFit is een voorloper op het gebied van milieubewust ondernemen, zo introduceerde het bedrijf in 1994 als eerste in de branche een milieuzorgstraat. Naast milieu is veiligheid voor medewerkers en klanten een zeer belangrijk thema voor KwikFit. Met jaarlijks ongeveer een miljoen doorgangen beschouwt KwikFit het waarborgen van de veiligheid als een grote verantwoordelijkheid. Onlosmakelijk verbonden aan de KwikFit-formule, is het bieden van transparantie aan de klant, bijvoorbeeld door een vooraf vastgestelde prijs, duidelijke garanties, maar ook een wachtruimte die uitzicht biedt op de werkplaats. Jonge mensen helpen bij hun ontwikkeling en de eerste stap in hun loopbaan, is al jaren een belangrijke prioriteit voor KwikFit wat blijkt uit de actieve begeleiding van BBL leerlingen.    

KwikFit heeft er voor gekozen om het rapport dat dient als onderbouwing voor de zelfverklaring door een onafhankelijke instantie te laten toetsen. Dit onderzoek is door TÜV Nederland uitgevoerd.

De MVO zelfverklaring en de onderbouwing hiervan zijn gepubliceerd op het ISO26000 publicatieplatform van NEN (https://www.nen.nl/Normontwikkeling/Publicatieplatform-ISO-26000.htm) en op de website van KwikFit (https://www.kwik-fit.nl/ISO26000-kwikfit).

250777 wielen%20natrekken bd77a5 original 1497349003
Download PDF
Download PDF
Over Kwik Fit

Ruim 30 jaar na de vestiging van KwikFit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke autoserviceketen van Europa met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van KwikFit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 176 KwikFit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam KwikFit. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

berichten